torek, 25. januar 2011

Plehptička.

Zadnje tri dni se vozim z nadomestnim avtom. Mojo 'smrkec' fabio je začasno zamenjal roomster. Je čist fajn, clo mal bl poskočen od moje škodice, predvsem pa večji, ampak js mojga  smrkca (oz. šiptarja, kot so ga nekateri zlobno poimenovali) kr mal pogrešam.

Zadnje čase dobivam vtis, da je ful kul oz. da si ful kul, če ti za avto precej dol maha.  Ker je pač samo sredstvo za transport od točke A do točke B in važn je sam to, da se z njim loh pelješ. Ne štekam tega pogleda, ampak glede na to, da se keš pičke seveda generalno in intenzivno prezira, bi rekla, da tak attitude neke punce mogoče odpira možnost, da ta pa ne pada na pleh?

 vir fotke: Anne Taintor

Js se lih ne morem neki pretvarjat. Men za pleh ni vseen. Ampak men je važn predvsem kaj js vozim. In js vozim oz. bolj natančno rečeno sem vozila, marsikaj. Kar nekej let je bil pod mojo ritjo Renault megane coupe, ki je bil pravi magnet za policaje. Vmes občasno, kot je rednemu bralcu bloga znano, Peugeot 806, redkeje fotrov Volvo xc70 in še redkeje njegov Amazon '67. Bolj pogost je bil mamin Volvo S80 in ob spominu nanj se mi še danes ogreje srce. (Skupaj sva namreč odtalila srce marsikateremu policistu.) Potem je bila na sporedu še mamina Hondica in te miljon obratov. Zdj pa v mojem srcu kraljuje smrkec, pa čeprav švohnejši in manjši od vseh naštetih... Okej, zabluzila.
Nazaj k temi: men je važn kaj avto zna, kakšen ima motor, kako se pelje, kok gre, kaj ma, kok porab, kok me stane, da ga mam. Katere gume mu bom obula, da bo še naprej priden. In izgled avta ni ta najmanj pomemben faktor. Avto mora bit lep. Je tehnološki dosežek, še posebi je pa to, da ga mam, neke sorte moj osebni dosežek. Zato bi blo res bedn met grd avto. Hvalabogu so dandanašnji grdi avtomobili res redki. So pa. Na primer, Renault Koleos je izredno grd avto. (Tip z njim pa, resnici na ljubo, avtomatsko dobi minus 20 pik, ker super očitno nima okusa, jebat ga.) Sicer pa, grd je tud lamborghini, ane. Reventon, gallardo in murcielago, drugih pa že ne poznam. Bi rekla, da njihov dizajn kr mal žali motorje pod pokrovom. Na drugi strani pri maseratiju bl vejo, kaj je lepo. Okej, zabluzila.
Zdj sm spotoma tut že pozabila, kaj je bil prvotn point. Aja, to, da je pleh pičk več sort. Js sm pleh pička zase :) Mi je pa čist vseen kaj vozi moj 'fant', bl važn je, da vozi dobro. Ker z enim, ki je vozil katastrofalno, se mi je skor strenal. Res.
In po tej strani mi je izredno kul, da sem ženska. Ker ko bom velika in bogata in si bom loh ubodla res divji avto, se vsaj ne bo noben spraševal, če mogoče kompenziram velikost tiča.

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu