torek, 21. avgust 2007

Računalnik kot zasebni prostor? Definitivno.

Nism mislla, da je tkooooo grozn bit brez računalnika.
Res ne.

Js sm namreč lastnica laptopa. Kupila mi ga je moja draga mami. Bil je zelo priden skoraj dve leti, kljub temu, da nisem preveč pridno skrbela zanj.
Prejšnji teden, natančneje v sredo, se pa ni hotu prou zagnat. Tiste modre črtice na začetku so se še premikale, pol k bi se pa mogu desktop odpret je bla pa kr tema. Nč mi ni blo jasn, sicer neki vem o kompih na splošno, ampak computer geek pa lih nism, ane. Pa sm zato prtisnla gumb za off in ga kr držala, dokler se ni ugasnu. Pol sm pa spet pržgala. Pa je sevede napisu, da ni bil pravilno ugasnjen in da mam dve možnosti: Start Windows normally al pa Start with the last known good configuration. Sm dala to drugo in je delal. Mjčkn me je vseen pr srcu stisnl, pa sm situacijo javla mojstru Mihatu (ki je znan po svojem računalniškem znanju in obilici energije ter zagnanosti za take stvari). Je reku, da sm prou nardila in da bi zdj mogu neki časa delat, da ga bo pa treba pregledat zarad virusov in tega. Okej. Nasledn dan js spet kao pržigam komp, pa spet ista scena - tema. Pa js spet isto k dan prej, ugasnem pa pržgem pa dam last known good confiuration, pa ni delal. Pa še uno drugo, pa nč. Pa spet to, pa še kr nč. AAAAAAAAAAAaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! Mihaaaaaaaaa, ne deeelaaaaaaaaaa!!! (hihi, to je mau interna fora naše družbe - namreč Miha vedno vse poprav :))
Mojster Miha pride v petek in odnese moj ljubi laptop. In tako sem ostala brez. Grozno.
Res grozno. Bit brez interneta 4 dni - pogubno! No, skor. Ker očitno sm prežvela, ane. :)

No, mojster Miha je vse zrihtou. Komp spet dela kot nov. No, sej ga je tut prnesu nazaj tazga kokr sm ga js iz trgovine. Kar pomeni sevede to, da na njem nč ni. Namreč, mojster Miha je mogu z diskom ne vem kaj nardit. Pa me je klicu, če mam ne vem ker cd od računalnika. Nej ga najdem, če ne bo šlo vse rakom žvižgat. Hmmm, cd? Js se ne spomnem nobenga cdja. Ko sm tale komp lupila, mi je vse naštimou bivši fant, tko da posledično js mal nimam pojma, ane. Povem Mihatu, da js nobenga cdja ne najdem. Pa praša:"A maš back up narjen?" Hehe, a se zajebavaš? Se, ane? Sj vem, da sm najbrž edini idiot na svetu, k tega ne počne, ane, zato pa mam zdj "čist nov računalnik" - se prav brez vsega kar je blo kdaj mojga gor. Kar je precejšnja jeba. Sicer je Miha reku, da bo moje dokumente najbrž lahko spraskou ven iz tistga back upa k ga je on naredu. To je zelo uredu. Precej bl sitna reč je pa to, k so šli vsi zaznamki iz firefoxa adijo, vse slike, vsa muska, vse osebne nastavitve, mislm adijo vse.

Poleg tega me je v času ko sem bla brez kompa skrbel, če mam slučajno kej ful strupenga na njem ob kar bi se lahko mojster Miha čist ponesreč spotaknu, ane. Sm ugotovila, da definitivno mam (oz. sm mela) kej tazga gor, ja. In sm držala pesti, da se mojster Miha ne bo spotaknu, ane. No zgleda, da se ni :)) Je meu čist normaln fris, ko ga je prnesu nazaj, hehe.

Zdj sm na lastni koži občutila koncept računalnika kot zasebnega prostora, ki sem ga tako vneto razvijala in raziskovala to študijsko leto, pa še vse hipoteze na hitrco znova empirično potrdila.

Je res bedno, ko ga izgubiš.

PS: ampak da ne bo pomote - mojster Miha je res car :)

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu