petek, 3. avgust 2007

Kolk js nimam pojma za kaj se sploh gre...

... pri prijavah delavcev (ali: še ena cvetka iz prigod kvazi direktorice)

Tako je to. Preden so oča&co odšli na dopust, so mi na mizi pustili tudi kup papirjev za prijavo sezonskih delavcev. Js sm eno takoj popokala (ker je bla vsa papirologija že kao prštimana) in flk v bolano Lublano na ZRSZ oddat. Mi je tam prijazen fant povedal, da je sicer vse uredu, manjka pa potrdilo o prebivališču, ampak namest tega da lahko prinesem (oz. celo pošljem) fotokopijo delovne vize. Mi da nek papir na katerem piše kaj manjka in da naj to vse skupi pošljem nazaj. Okej. Js fotokopiram vizo, zbašem vse v kuverto in pošljem. Poleg tega zbašem v drugo kuverto ves papirni špeh še od enga druzga delavca in še to vsa zadovoljna (ker zakaj bi hodila v LJ če pa ni treba) pošljem (ampak se mi zdi, da še nism nč nazaj dobila). No, to je.

Ampak ostal je še eden. Mi je že v pondelk prnesu vse kar rabm, pa se kr nism mogla skidat to zrihtat.
No dons sm pa se.
In sm mogla pa vso zahtevano papirologijo sama sprovest. Juhu.
Sem se spomnla, da sem si nekej zapisovala, ko so mi razlagal kaj moram narest, sem najprej 20 minut iskala tist presnet papir. Sm ga najdla in sem tiste šifre v (kterih js kao zapisujem) že bl švoh zastopila. Ker sem tričetrt ustnih navodil, ki sem jih dobila, zdj že tut pozabila, sem se odločila, da bom pogledala na net kaj za kej rabm, pa bom že skp sklamfala tko da bo prou.

U bistvu - sej sploh ni važn - hotla sem povedat to, da sm na netu dejansko najdla kaj morm met s sabo, da človeka prjavm k zdravstvenemu zavarovanju. Obrazec m1 in pd2. Fino.
Izpolnim, pobašem, in gas na ZZZS.
Dež lije dobesedno kot iz škafa. (Js pa peš, btw).
Pridem, dam papirje, tetka za šalterjem veselo začne klofat po računalniku, pol pa reče da morm prnest še potrdilo o delovnem dovoljenju. U glavi sm napizdevala tetko v stilu: Ja pa dobr, a ne morte apdejtat spletne strani, da bo tko pisal tm, kokr dejansko je, ne pa da me tle šetate brezveze gor pa dol. Pol pa preštejem do deset: okej, si mislm, še dobr da mam bliz.
Gas nazaj v pisarno.
Še bl lije kt prej.
Ne najdem potrdila o delovnem dovoljenju, zato vzamem kr dovoljenje per se.
Nazaj na ZZZS.
Vrsta neskončno dolga. Čakam, čakam, čakam. Juhu, na vrsti sm. Pokažem papir, če bo uredu. Bo. Zadovoljna. Tetka do konca odklofa zadeve v računalnik, udar tri štemple na papirje, hvala, adijo.
No, fino, to zdj mam. Kar pomen, da mam vse kar morm nest na ZRSZ. V pisarni še enkrat pregledam vse papirje - pogodbo mam, delovno dovoljenje mam, m1 mam (tega sm lihkar zrihtala na ZZZS), pd2 mam, tisto reč o bivanju tut mam. Vse kao mam. Ampak ni mi blo jasn na ker papir mi bojo na zavodu udarl štempl, da je človk prjavlen, pa da so dobil te papirje pa to. Gledam pr drugih delavcih, najdem en papir k mi zgleda ta prav. Spet ful enga izpolnjevanja. Bom to pol. Medtem že pri g. operativnem, Suljiču, izprosim avto, da mi ne bo treba na vlak v Ljubljano, k že lih tko lije, ane. Se vrnem k papirju, že skor obupam, pol pa kr pokličem Marjano. A je treba še en papir izpolnit preden nesem na zavod al ne? Pa Marjana prav: ah, sej to ni treba, to je samo povratna informacija, ni to zdj na mus treba lih dele. Bom js pol k pridemo dam.

Aaah, music to my ears!

PS: oblubm, da kmal neham s temi delovnimi prigodami, ampak fora je v tem, da trenutno bl mal druzga počnem.

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu