petek, 25. april 2008

Vrenja.

Kva so me razpičl že na vsezgodi zjutri.

Sevede, mami je včer gledala Trenja in je rekla - morš gledat ponovitev.
Js načeloma te oddaje ne gledam. Najprej iz principa, ki se mu reče sem komunikologinja oz. rada bi še neki časa žvela, pa bom zato živčke in pulz mal šparala. Potem pa zato, ker je oddaja res brez poante za splošo javnost in debilna.
Uglavnem, Trenja so šla na temo Big brotherja. In 1 uro in 45 minut so tisti ljudje, ki so bili milostno povabljeni v studio, da so lahko izrazili mnenje - ker so kvazi eksperti pa vse te stvari ane, lapal samo in izključno bedastoče. U bistvu sploh ni važn kva, ker je itak pol Slovenije že pozabil, kva so govoril. Upam vsaj.

Mene sta razpičle dve zadevi.

Prva: urednica One, ki bi valda mogla imet mal pojma o medijih in televiziji, če je že v tem biznisu ane, je sred oddaje rekla o dogajanju v hiši BB: ne dejmo moralizirat preveč, ampak odprimo oči in se zavejmo, da je to realnost. To je realnost. Sej ne morš verjet. Da bi jo kr najraj dvakrat okol kepe.

Druga: v celi tej 1 uri in 45 minutah ni eden od teh 'ekspertov' (še posebi to zamerm Modicu, ane) uspel izustiti enostavne resnice, ki bi vse skupi precej olajšala, in sicer: hej ljudje, Big brother ni nč bl resničn, kot je resnična vaša najljubša nadaljevanka. Namest, da bi se vsaj eden najdu in ljudem povedal, da je to kar gledajo po tv fino konstruirana fikcija, so vsi samo še okrepil idejo, da gledamo posnetek realnosti (oz. Trenja so vrhunsko in brez problema dosegla svoj namen). Pa sej bi človk znorel!

Pluse dobi Zvezdana Mlakar, edina je med vrsticam povedala to kar sm js hotla slišat, ampak bolš bi blo povedat na direkt.
Najbl debiln (prou morm tko rečt, no) je bil pa nek gimnazijski profesor pa družinski terapevt, ki je na zmožnost otrok za ločevanje med realnostjo in fikcijo ter (predvidevam, ker slišal se ni) na namig, da je pa mogoče BB fikcija rekel: Ja, zakaj se mu pa potem reče resničnostni šov?! (Kao ime je dokaz, al kaj?) OMG! WTF?! Pa s kje si ti padu?! In ker kreten ti je dovolu govorit na televiziji?! (retorično vprašanje, seveda)

Vdiiiiiiiih, iz
diiiiiiiiiiiiiih. Štej do deset.

Res so me razpičl.

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu