ponedeljek, 19. november 2007

The more things change, the more they stay the same.

Ne spomnim se, kdaj sem na teveju prvič uzla program MTV.
Prou dobr se pa spomnim, kdaj sem prvič gledala njihov 'reality show' The Real World. Začel so ga delat 1992 in je v bistvu oddaja z najdaljšo zgodovino na MTVju. Koncept ni švoh: 7 ljudi iz vseh ZDA nabašejo v eno bajto za par mescev, kamere pa spremljajo odnose med njimi. Vsakič v drugem mestu. In niso izolirani od zunanjega sveta, tko da se morjo še naprej ubadat z vsemi problemi k so jih mel prej, ker oddaja ni 'milni mehurček'.

In bilo je daljnega leta 1994, ko je bila na sporedu tretja sezona The Real World, tokrat v San Franciscu. (Ne vem kako to, da smo v naš bajt sploh mel MTV.) Mela sem 11 let in sm ga gledala k obsedena. Celo sezono od začetka do konca. Od takrat sem vedno lovila kdaj bo še kakšen. No, pa sem lan al pa predlan ujela mal Las Vegasa, prejšn teden sem se pa na Adriji po nesreč spotaknila ob Denver. In sm nekok najdla tistih par pol urc časa, da sm si mal ogledala, kako to zgleda 13 let kasnej.

Hmmm.


Tkole je, ane. Sezona v San Franciscu je bla mrbit mal posebna, pa so me razvadl. Namreč, let's rewind v leto 1994. Če malo poenostavimo: pirsanje je blo pr nas še bl za luno, aids bl al mn tut, da o homoseksualnosti sploh ne govorimo. V ZDA so ble to sevede dolg že ibr teme. In so mel v hiši enga homoseksualca (hiv pozitivnega), enga zanikrneža, eno gorečo republikanko, enga črnca slash muslimana, enga poudarjeno liberalnega žida, eno overachiever asian-american girl in... ta sedme se ne spomnem, mislm da je bla ena latino bejba. A si predstavljate kako se je kresal tm? Res se je. No, že iz tega miksa folka lahko sklepamo, da za neko predstavo o ameriški družbi in njenih tegobah in tabujih tedaj, zadeva res ni bla brezveze.

Kako pa je v Denverju? Hehe, skor mjčkn flashbacka. Spet majo enga (na pol prikritga)
homoseksualca, majo enga anti-gay konzervativnega republikanca (ki je, btw, črnec), eno party animal bejbo, eno liberalno in sexually very open južnjakinjo, drugo party animal bejbo, enga bivšga člana tolpe in enga tipičnga šarmerja.

Torej? Očitno se kopja še zmer lomijo ob gejih, rasah in itak politiki. Plus pogruntal so, da majo čustveno in seksualno zelo zmedeno mladino. Bravo!
Pr ns to zmedenost vsi zagreto ignorirajo.


Sadly, the more things change, the more they stay the same.

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu