nedelja, 23. avgust 2009

The air had the damp foretaste of the rain...

... je zapisal Raymond Chandler v romanu The big sleep. In če jih izrečeš počasi, tiho in z malo melodije, potem te besede popolno opišejo Dansko podeželje.

Čist stereotipno spet ne vem, kje bi začela. Najbrž bi blo 16 ur vožnje čist uredu start. 1493 km od enga dvorišča do druzga. Ob 4h z enga, ob 20h na druzga. Jp, mjčkn smo bli s kamelo. Nč hudga. Je bil pa prihod tolk slajši :)

Ravnina, ravnina, ravnina. Polja pšenice, rža, ovsa, ječmena. Sto in en odtenk rjave, oker, skor zlate, kadar posveti sonce. Pa ravnina. Pa vetrnice.Pa veter. Kr skos. Razen ponoč. Vreme je biu kr uredu, mal je rosil, mal je dež padal, mal je sonce svetu. Pa precej frišn je blo. Mislm, da je blo 19 stopinj maksimum.
Na sredini celinske Danske majo ravne ceste u neskončnost. Kamor koli greš, vse je sam naravnost. Z največ tremi ovinki.
To je resno podeželje. Farme all over. Bl mal ljudi. Zato pa tolk več pujsov in krav. Tud konje majo radi.
Sevede se najdejo tud mesteca. Herning na primer je fletn sto na uro. Prijazni ljudje, lušni cafeji in lokalčki, gostilnice pa to. Zajtrki se ne jejo doma, ampak po cafejih. Toasti, jogurti, ham'n'eggs, siri, zelenjava, sadje, kufe. Da počiš. Kosilo bl ne obstaja, zato je pa večerja pol mal bl obilna. Seriously unhealthy. No sej, roko na srce, Danci niso lih najsuhejši.

Tud na morje smo šli. Ringkobing. Veter u ibr. Sam je blo luštn. Peščena plaža, do koder ti oko nese. Levo in desno. Divji valovi, morska pena po luftu, mivka v laseh, sonce v očeh, pa vse to. Res fajn. Pol pa en soft ice za po poti.

Pa na jug celine na safari. Svašta, kaj nimajo. Levi, bizoni, žirafe, gorile, opice na stoinennačin, nosorogi, zebre, antilope. Mi pa z avtom med njimi. Hudo.
Pa Legoland. Ker smo se kot froci vsi navdušeno igral z lego kockami, je blo to mus za pogledat. In je res kej za videt

Pa en dan vmes na Coldplay. Špica koncert. Oder kot se zagre, resno big big screen, inner circle karte. Špica.

Preživljali luštne večere ob pivu in danski kavi. Obujali spomine in ustvarjali nove.

In šesti dan smo šli domov. Ob 4.30h. In 13 ur kasnej smo bli doma. Nismo bli tolk s kamelo.

Špica dopust. Mal prekratek, ampak kaj čmo. Sej se bo še dal jit. Js bi. Loh bi bla tut tm neki časa. Komot. Ne vem, sever nekej ma, da mi tko paše tm in me vleče tja. Še pa še pa še, pa nkol dost :))

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu