četrtek, 4. september 2008

I just don't get it.

Sicer tle js politike sploh ne, ampak se tolk dogaja, da pa človk res ne more spregledat, ane.

O naši sceni je brezveze govorit, ker vedno isto. In sploh ni razburljivo. Plus, js ne maram predvolilnih soočenj (čeprou bi moralo biti njihovo spremljanje skor moja poklicna deformacija), ker ne maram poslušat nakladancij in brezveznih jebanj u glavo. Js se poskušam odločit glede na politično zgodovino, ne pa po tem, kaj mi bojo naložil v dveh tednih pred volitvami, ane.

And on that note, tut ameriških predvolilnih nebuloz ne spremljam lih s povečevalnim steklom, vidim sam tist, kar ponuja Larry King na CNNu. Plus slučajno sm včeri gledala mal govorov s srečanja republikanske stranke. Is it just me, al so taki dramatični govori v stilu McCaina: "Change is coming!" res mal žaljivi? Mislm, ne vem no, kot da bi J.J. stal na podiju in se drl:"Spremembe prihajajo!", potem ko je 4 leta mel možnost spreminjat. Mislm, come on! Ampak ljudje na tem ogromnem srečanju veselo vzklikajo in mahajo s tablami in transparenti. I just don't get it. Da sploh ne zgubljam besed o McCainovi podpredsedniški kandidatki. Ker jih res ne bom, ker je vse skupaj že kar preneumno.

Roko na srce, js sm kr po defultu demokrat in če bi bla Američanka, izbira politične opcije res ne bi bla težka. Republikanci mi že od zmeri niso lih simpatični, po Bushu jr. pa itak pr men nimajo več šans nobenih. A v tistih kratkih trenutkih mojega spremljanja njihovega velikega srečanja, so me uspel še užalt. Kot Evropejko. Namreč eden od republikanskih delegatov (prou super žal mi je da nism ujela imena) je v svojem intenzivnem pljuvanju Obame, uspel popluvat tut Evropo. Najbrž se sprašujete, kako mu je pa to ratal?! Delegat je Obami oporekal tisti del kampanje, ki je potekal v Evropi in po svetu. In ta delegat reče neki v stilu oz. precej dobesedno: 'Mene ne skrbi, kaj je Obama odnesel v Evropo, bolj me skrbi, kaj je prinesel nazaj.' WTF?! Sm mislla, da sm neki narobe razumela, ampak sm zdj precej prepičana, da nisem, kajti kasneje je nek novinar na CNNu spraševal nemškega veleposlanika v ZDA, ali se mu ne zdi, da je bil govor tega delegata malce žaljiv. Ampak veleposlanik je sevede reku, da je on prepričan, da bosta obe ekipi hoteli sodelovat z Evropo. No, veleposlanik se sevede spozna na bonton in se zna obnašat in zna izbirat besede, pa ni hotu bit žaljiv še on, ane. Upam.

Ampak to je vse postransko, ane.

To kar jst ne štekam je pa to, da vsi napovedujejo tesne volitve v ZDA. Živiš v državi, ki je predvsem zaradi zadnjih 8 let večina drugih držav na svetu več ne mara; imaš zelo nepopularno vojno; za predsednika maš kretena; gospodarstvo gre v p****. Zakaj zaboga bojo volitve tesne? Ker so Američani Američani? Really, I just don't get it.

Ni komentarjev:

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu