ponedeljek, 10. marec 2008

Graz. Orpheum. Skorajšnja zmaga.

Torej, včeraj sm se kot pravi nr.1 fan podala na pot v Gradec, kjer je band world::within (v katerega zametkih sem nekoč igrala) tekmoval na predizboru za Newcomer 2008.

Btw, ustanovo kot je Orpheum, bi z lahkoto imele tudi Domžale, Ljubljana pa itak pod nujno.

Tekmovalo je 11 bendov, world::within so bli na vrsti peti.
Konkurenca je bla še kr uredu, vseen pa je blo enih par meni osebno rahlo smešnih. Bli so trije nekakšn metal bendi, ki kruljenju v majk niso dodal nič novega in so bli zato precej dolgočasni. Bil je tut en bend, ki očitno ni porajtu, da njihov pevc nima posluha spljoh. Bli so tut eni na prvi pogled uredu rokerji, ampak se je potem pokazal, da igrajo nemogoč miks raznoraznih zvrsti in da je pevc totaln kmet na odru.
Med boljšimi morm oment Brežičane Meteoro, ki so bli zelo dobri in mi je prou bedn, da niso pršli naprej. Delajo dobro musko, tut dobr izvajajo, pevc je tut nadpovprečen. Plinska maska na kitaristu je bla pa, resnici na ljubo, mal nepotrebna.
Všečni so bli tut Hrvatje Kimiko, ki igrajo bl ambiental. Izvirno in korektno izvajano.

No, world:: within so s 141 točkami prejeli drugo oceno žirije in se tako uvrstili na majski finale. Bi rekla, da zasluženo. So se fantje kr zlo potrudil. Izvedba glasbe in vokala je bla dobra, tut gibanje na odru je blo nadpovprečno. Predvsem je blo pa dobr slišat, da še obstajajo tonski tehniki, ki znajo ozvočit tut tako zahtevne vokale, kot je Janov.
Zmagovalni bend večera je prejel 150 točk, česar ne bom nikol zastopila. Men so se zdel The Cure/My chemical romance/kr neki wannabes s pevcem k misl, da zna pet. I just don't get it.

Moje fotke so izpadle prou ful slabo. Očitno morm tale fotkič upokojit in si prvošt neki vsaj prbližn spodobnga.

1 komentar:

world :: within pravi ...

Super spomin, hvala še enkrat za ves support in vse x)

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu