torek, 25. februar 2014

Practice resurrection.

Go with your love to the fields.
Lie down in the shade. Rest your head
in her lap. Swear allegiance
to what is nighest your thoughts.
As soon as the generals and the politicos
can predict the motions of your mind,
lose it. Leave it as a sign
to mark the false trail, the way
you didn’t go. Be like the fox
who makes more tracks than necessary,
some in the wrong direction.
Practice resurrection.


~ Wendell Berry

ponedeljek, 17. februar 2014

Pondelk pa to.

Js ne vem, a se men mal kisa, ker sem o tem jamrala že pol leta nazaj, ampak folk k stoji (brez vozička) na tekočih trakovih u trgovinah, me zmer bl živcira. In pol stojijo clo tko, da se z obema rokama držijo za ograjo, da ja ne moreš mimo.  Mislm, a ni osnovn bonton, da na tekočih stopnicah stojiš lepo ob desnem robu, zato da te loh kdo prehiti? Ne vem zakaj bi blo na tekočem traku kej drugač.
Očitno je, da je folk pač komot in se ne meni za okolico.

To je boleče jasno tut, kadar si v avtu. Naprimer, ko tisti pred tabo na semaforju ne bo zapeljal 2m bolj naprej in tebi omogočil zaviti desno na odcepu pred semaforjem. Ne bo, ker ni niti opazil, da je kdo za njim. S prižganim desnim žmigovcem. Sitno do konca.

Al pa u knjižnici. Rezerviraš knjigo, jo čakaš in čakaš in čakaš in jo kar ni pa ni, ker je nekdo drug tolk zanikrn, da knjige ne vrne. Ne glede na to, da je ni mogel podaljšat, ker je rezervirana in je torej jasno, da jo nekdo drug nestrpno pričakuje. Popolnoma do okolice nepozorno ravnanje.

Al pa razprodaje. Tistih parkrat, ko internet šoping obesim na klin in grem dejansko v trgovino, se zlo hitr spomnem, zakaj to tko redko počnem. Ker me čakanje pred garderobami blazno nervira. Js res še zmer ne zastopm, zakaj je treba tolk komplicirat pa filozofirat. Oblečeš, se pogledaš v ogledalo, če zgleda okej, kupiš.Če je sam na približno okej, al pa sploh ni okej, potem ne kupiš. Ne vem, zakaj je treba pol ure debatirat sam s sabo. Ker v tiste pol ure v garderobi ti hlače ne bojo kar naenkrat čarobno ravno prav, rit ne bo skp skočila in joške ne bojo za eno košarco večje. Ampak sej je vseen, ena ma cajt, pa bo tedensko kvoto razmišljanja izpolnila kar v garderobi. Ti pa loh v vrsti korenine poženeš. Matr.

No, se pa občasno zgodi, da ti kdo polepša dan. Sm šla zadnjič ravno mimo Transporta v BTCju, pa ker prodajajo vse sorte čevlje sem šla vprašat, če imajo slučajno ekstremno dolge vezalke, ker bi grozn rada moje ta visoke martenske mal špecijalno zavezala. Sevede jih nimajo, ker 3m dolgih vezalk res noben ne rab, ampak so pa izkazali veliko dobre volje in mi jih čist izredno zrihtal. Top. (So ble pa še vedno preklratke za moje ambiciozne zavezovalne plane. Humpf.)
Al pa, ko sem 14 dni nazaj bla super štorasta in sem dobesedno razsula moj cenjeni kindle fire. Vsa nesrečna sem na amazon vprašala kaj mi je sedaj storiti, ko je zaslon na pol bel in v globini razpokan, pa so mi rekli, da je še v garanciji in da mi bojo poslali novega. Za popolnoma nič denarja, še poštnino oni častijo. Da pa naj starga pošljem nazaj k njim, pa da se mi opravičujejo, ker te poštnine mi pa ne morejo povrnit. Ja nč hudga, you super nice people, you.

Tkole, vesolje kar izravnava zadeve, no.

Blogger news

Photobucket"/> <a href="http://vrana-snopprotislovij.blogspot.com/"><img src="<a href="http://s1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/?action=view&amp;current=badgefertik.jpg" target="_blank"><img src="http://i1131.photobucket.com/albums/m558/vranavrana/badgefertik.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>"/></a>

Pages - Menu